Waar op letten met online dating

Bij online daten ga je bij voorkeur voorzichtig te werk. Dit klinkt misschien erg overdreven, maar het kan je wel behoeden voor heel veel ellende. Helaas zijn er namelijk veel mensen die op een of andere manier geld willen verdienen aan mensen die opzoek zijn naar een date. Omdat er zo veel mensen tegenwoordig via het internet een date zoeken, worden er steeds meer mensen financieel benadeeld. Door dit artikel te lezen, zal het jou niet zo snel gebeuren dat je een nare ervaring krijgt met online daten.

Het begint al bij de datingsite

Online daten is zeer populair. Dit was het jaren geleden al, maar nu helemaal met de corona maatregelen. Er zijn alleen in Nederland en België dan ook al honderdduizenden mensen dagelijks opzoek naar een date via het internet. Veel van deze mensen hebben er ook geld voor over om een date te vinden. Waardoor er een heleboel websites zijn waar je hiervoor terecht kunt.

Helaas zijn niet al deze websites zo gebruikersvriendelijk. Hierbij gaat het vooral om de minder bekende websites en de websites in de erotische sfeer. Dit soort websites staan namelijk vaak vol met nepprofielen. Iets wat ze soms zelfs gewoon aangeven. Niet helemaal duidelijk, maar met een zinnetje zoals bijvoorbeeld: Sommige profielen staan online voor entertainment, afspreken is niet mogelijk. Als het meezit zie je zo’n zin duidelijk staan, maar vaak gebeurt het dat deze nauwelijks zichtbaar is of compleet ontbreekt.

Onderzoek je match

Leuk je hebt een match gevonden! Nu kun je echter beter nagaan of jouw match een beetje te vertrouwen is. Er zijn namelijk genoeg mensen die alleen daten om er financieel beter van te worden. Dit kan zijn om je op te zadelen met schulden, je producten te laten kopen waar ze provisie voor krijgen, denk hierbij aan een restaurant of cadeautjes die ze weer doorverkopen. Of simpelweg geld van je vragen voor één of andere zielige gebeurtenis.

Sociaal netwerken en google controleren

Wanneer je iemand online hebt ontmoet en het klikt, dan doe je er goed aan om diegene te checken via google en socialmedia. Bekijk of de accounts echt zijn en betrouwbaar. Heeft diegene bijvoorbeeld online vrienden uit Nederland of zijn dit vooral mensen uit het buitenland? Wellicht heb je ook een e-mailadres of telefoonnummer gekregen. Is hier iets op te vinden via google?

Je ex terug winnen? Dat is goed mogelijk met deze tips

Als je niets kunt vinden hoeft er natuurlijk niets aan de hand te zijn. Maar dit komt niet vaak voor, dus kun je reden tot argwaan hebben. Je kunt dat natuurlijk altijd aangeven bij je online match. Vraag door naar bijvoorbeeld een ID-bewijs of iets dergelijks. Dit klinkt misschien vreemd en lijkt raar om te vragen. Maar zou jij het een groot probleem vinden als iemand die jij helemaal ziet zitten zoiets van je vraagt? Nee, natuurlijk niet. Je zult met alle liefde willen laten zien dat je echt bent.

Geef nooit geld

Hoe leuk iemand ook kan zijn. Houd je aan de regel om nooit geen geld te geven aan mensen die je net kent via internet. Doe dit zo i zo niet aan mensen die je nog nooit hebt ontmoet. Punt. Geen uitzondering, wat dan ook. Hoe zielig een verhaal ook is, begin er niet aan. Wil iemand niets meer met jou te maken hebben, als je geen geld wilt geven? Dan weet je direct wat voor persoon dat was, namelijk iemand die alleen op jouw geld uit is.