4 redenen om te stoppen met je nieuwe relatie

Het is je gelukt! Je hebt een geweldig persoon aan de haak geslagen. Voor jou geen onlinedatingsites meer nodig. Of is dit iets te voorbarig en krijg je een beetje het gevoel dat er iets niet klopt. Of heb je zelf niets door maar ziet jouw omgeving jouw date niet echt zitten om redenen die jij niet herkent? Bij het daten van een persoon die je nog maar net kent, dien je altijd in je achterhoofd te houden dat het zo kan zijn dat de persoon in kwestie, niet is als diegene zegt. Wellicht is het dan ook beter om een relatie te stoppen, voordat je een nare ervaring rijker bent.

Redenen om te stoppen met je nieuwe relatie:

Je bent de enige die er moeite voor doet

Deze reden kan wel een moeilijke zijn, omdat jij jouw date waarschijnlijk leuker vindt dan andersom. Dit is natuurlijk erg vervelend, maar beter denk je hier helder over na. Zie jij het wel zitten om met iemand een relatie te hebben die niet voor de volle 100% voor jou gaat? Als dit aan het begin van de relatie al duidelijk is, dan zal het alleen maar erger worden naarmate de relatie vordert. Hoe pijnlijk het dan ook is, stop er zo snel mogelijk mee. Er zijn namelijk genoeg andere die wel moeite voor jou willen doen, je moet ze alleen even tegenkomen.

Je kunt jezelf niet zijn

Heb jij het gevoel dat je jezelf niet kunt zijn bij je nieuwe date? Dan hoeft dat voor nu geen probleem te zijn, maar je weet zeker dat het in de toekomst niet veel beter zal worden. Je voordoen als iemand anders is voor korte duur misschien nog niet eens zo heel moeilijk voor sommige. Maar na een paar maanden zal het er vast en zeker moeilijker op worden. En waarschijnlijk zal je dan merken dat je de relatie een stuk minder leuk vindt omdat je jezelf niet kunt zijn. Stop dan ook zo snel mogelijk met zo’n relatie. Je verdoet namelijk kostbare tijd die je kunt besteden met iemand die jou wel waardeert zoals je bent.

Je partner vraagt je om geld

Oke, om duidelijk te zijn heb ik het hier niet om een paar euro voor de parkeermeter. Maar gaat het om grotere bedragen of worden de bedragen steeds groter. Dit is geen gezonde relatie en waarschijnlijk is jouw partner alleen bij jou voor het geld. Hoe sneu het ook klinkt, het is niet ideaal om een relatie te beginnen met iemand die continu geld van je wil hebben.